image

Toxina Botulinica(Botoxul)

Toxina botulinica este un medicament de origine naturala utilizat cu succes de peste douazeci de ani. Ea permite anual tratamentul a milioane de pacienti din intreaga lume, copii si adulti suferind de probleme oftalmologice(strabism), neurologice(spasticitate, torticolis) si dermatologice(hipersudoratie).

De mai bine de 10 ani toxina botulinica este utilizata in tratamentul ridurilor de expresie - “dinamice” ale fetei.

Toxina botulinica se distinge de alte tratamente ale ridurilor in masura in care ea nu actioneaza aspra ridurilor in sine, ci ea actioneaza asupra muschilor responsabili de aparitia lor.

Defapt ridurile “dinamice”, notand ridurile glabelare, ridurile frontale, ridurile perioculare de tipul laba gastei rezulta din contractia repetata a anumitor muschi. Actiunea toxinei botulinice permite diminuarea contractiei muschilor implicati in formarea ridurilor, deci stergerea si intreruperea evolutiei de formare a ridurilor respective.

O prima consultatie permite medicului evaluarea corecta printr-un examen clinic precis al anatomiei fetei dumneavoastra, punerea unui diagnostic si evaluarea motivatiei si de asemenea de a identifica anumite contraindicatii daca ele exista si a va informa corect asupra tratamentului propus. Ulterior tratamentul poate fi realizat : toxina botulinica este injectata fara anestezie, in cantitati mici, cu ajutorul unui ac foarte fin.

Reintoarcerea la viata sociala si profesionala este imediata, tinand cont de anumite precautii: este important ca timp de 4-5 ore dupa injectare sa nu masati zonele injectate, sa nu comprimati zonele, sa nu aplecati capul inainte.

Rezultatele devin vizibile incepand cu a patra zi si sunt optime dupa 10-15 zile, durand 4-6 luni in functie de pacient. Repetarea sedintelor regulat permite prelungirea duratei de actiune: o sedinta este realizata la fiecare 4 luni in primul an, ulterior o data la 6 luni.

Acest tratament se adreseaza persoanelor care doresc sa se debaraseze de expresia incruntata sau sevara si a regasi o fata intinerita, mai luminoasa. Mai larg acest tratament se adreseaza persoanelor care doresc sa suprime ridurile aparute, semnele timpului care trece inevitabil, pastrand o aparenta si o expresie naturala.

Mai multe informatii legate de operatie si recomandari postoperatorii veti primi in timpul consultatiei cu domnul Dr. Filip Claudiu.

Despre Dr. Claudiu Filip

Medic specialist in chirurgie plastica, estetica si microchirurgie reconstructiva ce a studiat si practicat in Franta, Martinique, reintors apoi in tara unde isi continua si in prezent activitatea.

Citeste mai mult ...
image

Chirurgia sanului

Interventii chirugicale efectuate cu o deosebita atentie asupra formei si functiei sanului.

image

Chirurgia fetei

Printre tipurile de interventii efectuate la fata se numara rinoplastia, otoplastia si blefaroplastia.

image

Chirurgia abdomenului

Procedurile efectuate vor face abdomenul mai ferm, mai plat si mai frumos din punct de vedere estetic.

image

Proceduri cosmetice

Tehnici non-chirurgicale de prevenire a imbatranirii cu ajutorul unor materiale injectabile.