image

Transpiratia excesiva - hiperhidroza si tratamentul ei

Transpiratia excesiva sau hiperhidroza reprezinta un raspuns anormal, exagerat al glandelor sudoripare ce determina cresterea cantitatii de transpiratie.

Hiperhidroza poate sa apara la nivelul regiunilor axilare, la nivelul palmelor sau al plantelor. Atunci cand transpiratia excesiva este prezenta la nivelul axilelor aceasta devine extrem de neplacuta pentru pacient, axilele fiind in permanenta umede, patand hainele. Ea poate fi asociata cu mirosul neplacut datorita colonizarii bacteriene din regiunea tegumentara respectiva.

Persoanele ce prezinta hipersudoratie sunt extrem de constiente de problema pe care o au si incearca sa o ascunda sau sa o controleze, de cele mai multe ori devenind stresati de acest aspect. Stresul la randul sau prin mecanisme neurovegetative stimuleaza glandele sudoripare, iar ele determina transpiratia sa fie si mai abundenta. Se ajunge la un cerc vicios care poate duce la stari de anxietate, chiar depresie.

Tratamentul hiperhidrozei

Exista mai multe tipuri de tratament pentru transpiratia excesiva, dintre acestea o metoda eficienta este blocarea glandelor sudoripare dintr-o anumita regiune prin injectarea locala a toxinei botulinice.

Prin acest procedeu ne adresam doar zonei afectate, de cele mai multe ori aceasta fiind regiunea axilara. Injectarea nu influenteaza homeostazia echilibrului intern al organismului si nu modifica transpiratia in alte zone ale corpului.

Efectul tratamentului este local si temporar. Procedura este minim-invaziva, nu este dureroasa si se efectueaza in cabinetul medical, fara nevoia spitalizarii.

Procedura consta in injectarea la nivelul pielii afectate a solutiei de toxina botulinica. Efectele tratamentului apar la un interval de cateva zile de la injectare si se mentin de la cateva luni, pana la un an.

De aceea, se recomanda ca tratamentul sa fie facut odata pe an.

Mai multe informatii despre procedura si recomandari veti primi in timpul consultatiei cu domnul Dr. Filip Claudiu, medic primar chirurgie plastica estetica microchirurgie reconstructiva.

Despre Dr. Claudiu Filip

Medic specialist in chirurgie plastica, estetica si microchirurgie reconstructiva ce a studiat si practicat in Franta, Martinique, reintors apoi in tara unde isi continua si in prezent activitatea.

Citeste mai mult ...
image

Chirurgia sanului

Interventii chirugicale efectuate cu o deosebita atentie asupra formei si functiei sanului.

image

Chirurgia fetei

Printre tipurile de interventii efectuate la fata se numara rinoplastia, otoplastia si blefaroplastia.

image

Chirurgia abdomenului

Procedurile efectuate vor face abdomenul mai ferm, mai plat si mai frumos din punct de vedere estetic.

image

Proceduri cosmetice

Tehnici non-chirurgicale de prevenire a imbatranirii cu ajutorul unor materiale injectabile.