image

Despre Dr. Claudiu FILIP

Bună ziua!

Mă numesc Claudiu-Ioan Filip și sunt medic primar chirurgie plastică, estetică, microchirurgie reconstructivă.

Sunt absolvent al Facultății de Medicină Generală din cadrul Universității de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu Cluj-Napoca.

Încă din timpul facultății am simțit o afinitate spre specialitățile chirurgicale, iar în anul 2005 după ce am fost selectat și am beneficiat de o bursă ERASMUS în Franța unde am avut posibilitatea să particip la intervenții chirurgicale complexe, am hotărât să devin chirurg, speram chirurg plastician.

În anul 2008 am început rezidențiatul în cadrul specialității de chirurgie plastică, estetică și microchirurgie reconstructivă. Primii ani de rezidențiat i-am efectuat în țară la Cluj-Napoca, ulterior am plecat spre a mă perfecționa în străinătate în Franța Paris 2011 și apoi Martinique 2012- 2013. În cadrul acestor stagii de pregătire am avut posibilitatea și onoarea în același timp să lucrez împreună cu personalități din domeniu alături de care m-am format însușindu-mi cele mai noi și mai performante tehnici de chirurgie plastică, estetică, microchirurgie reconstructivă și de asemenea respectul și dragostea pentru pacienți și pentru această minunată specialitate - chirurgia plastică.

Întors în țară am început să lucrez ca medic specialist la Spitalul Județean de Urgență Baia-Mare, ulterior la Spitalul Județean de Urgență Cluj Napoca și în paralel am lucrat în mediul privat la clinici din Cluj-Napoca și Baia-Mare.

În anul 2015 am ocupat prin concurs postul de medic specialist la departamentul de chirurgie plastică microchirurgie reconstructivă la Spitalul Județean de Urgenta Alba. Prin muncă asiduă, seriozitate și perfecționare continuă am reușit să dezvolt acest departament de chirurgie plastică ajungând să realizăm intervenții complexe cum ar fi reconstrucții tisulare realizate prin metode de microchirurgie (replantări digitale unice și multiple, replantări de membre, lambouri libere, lambouri pe vase perforante, reconstrucții de sân cu lambou liber DIEP) considerate intervenții chirurgicale cu un grad de dificultate înalt în specialitatea noastră.

În anul 2021 am ocupat prin examen postul de medic primar la Compartimentul de Chirurgie Plastica si Arsuri al Spitalului Județean de Urgenta Cluj-Napoca unde îmi desfășor activitatea și în prezent. În cadrul acestui Compartiment pe care îl coordonez asiguram linia de gardă pe specialitatea noastră, de asemenea ne ocupam de cazuri cronice care se adresează noua prin ambulatoriul de specialitate.

Începând cu anul 2023 îmi desfășor activitatea și în mediul universitar ca Asistent Universitar la disciplina de Chirurgie Plastică din cadrul UMF Iuliu Hațieganu Cluj-Napoca.

În domeniul Chirurgiei Estetice îmi desfășor activitatea în colaborare cu spitale și clinici private din Cluj-Napoca.

Cu experiență de peste 10 ani în cadrul specialității de chirurgie plastică, estetică și microchirurgie reconstructivă în cadrul clinicilor private realizez intervenții de chirurgie estetică precum chirurgia sânului (augmentare mamară cu implant, reducție mamară, lifting mamar, corecție asimetrie mamară, reconstrucție mamară), chirurgia feței (otoplastie, blefaroplastie, rinoplastie), chirurgia peretelui abdominal și a conturului (abdominoplastie, cură diastazis drepți abdominali, lifting brațe, lifting coapse, liposucție) precum și proceduri minim invazive (tratamentul ridurilor faciale cu toxină botulinică, injectări cu acid hialuronic, volumetrie față, augmentare buze, tratamentul cearcănelor) corecție cicatrici, chirurgie estetică intimă, chirurgia tumorilor cutanate, dar și chirurgia mâinii, precum sindrom de canal carpian, boală Dupuytren, chist sinovial, deget în ciocan și altele.

Consider că știința și pregătirea continuă trebuie să se alăture unor echipamente performante de ultimă generație și întotdeauna completate de corectitudine, devotament și atașament față de pacienți. Astfel, am participat la numeroase congrese și conferințe naționale și internaționale pentru a fi la curent cu ultimele noutăți din domeniul specialității mele.

Sunt membru al Asociației Chirurgilor Plasticieni din România.

Clinicile și spitalele cu care colaborez sunt acreditate la cele mai înalte standarde și sunt dotate cu aparatură de ultimă generație.

Sunt un medic care își iubește profesia, o fac cu maximă pasiune, dar și responsabilitate și corectitudine față de pacienții mei.

Vă invit să ne cunoaștem pentru a vă putea îndeplini visul sau pentru a vă ajuta în problema pe care o aveți!

Dr. Claudiu Filip
Medic primar chirurgie plastică, estetică și microchirurgie reconstructivă

Chirurgia estetica a sanului

Interventii chirugicale efectuate cu o deosebita atentie asupra formei si functiei sanului.

Mai mult..

Chirurgia estetica a fetei

Printre tipurile de interventii efectuate la fata se numara rinoplastia, otoplastia si blefaroplastia.

Mai mult..

Chirurgia estetica a abdomenului

Procedurile efectuate vor face abdomenul mai ferm, mai plat si mai frumos din punct de vedere estetic.

Mai mult..

Proceduri cosmetice

Tehnici non-chirurgicale de prevenire a imbatranirii cu ajutorul unor materiale injectabile.

Mai mult..
© Doctor Filip Claudiu