
Despre augmentarea mamara cu implant mamar
Augmentarea mamara cu implant mamar este o procedura chirurgicala ce permite marirea volumului sanilor cu ajutorul implantelor. Este un procedeu chirurgical intens cerut si efectuat in cadrul chirurgiei estetice in ulima perioada de timp, sanii reprezentand o importanta regiune estetica cu o deosebita influenta in ceea ce priveste imaginea si increderea de sine la sexul feminin. Exista pe piata actuala mai multe tipuri de implante mamare si mai multi producatori. Colaboram doar cu producatorii aprobati de F.D.A. (American Food and Drug Administration), implante intens studiate si date in folosinta doar dupa teste foarte riguroase si bine controlate, utilizate in SUA si tarile occidentale.
Principalele motive pentru care pacientele recurg la acest procedeu de chirurgie estetica sunt: dimensiune prea mica a sanilor care nemultumeste pacientele, asimetria dintre cei doi sani sau modificarile care apar secundar sarcinii si alaptarii, precum si modificarile secundare scaderii in greutate sau imbatranire.
In cadrul consultatiei de chirurgie estetica
Veti putea prezenta ceea ce va nemultumeste legat de sanii dumneavoastra (marime, forma, asimetrie dintre cei doi sani) si de asemenea veti putea prezenta cum ati dori sa devina acestia. Se va realiza de catre medic un examen clinic general si local la nivelul sanilor in care vor fi notate toate aspectele clinice legate de dimensiune, forma, calitatea tesuturilor sanilor. Ulterior se vor discuta posibilitatile reale pentru indeplinirea doleantelor in ceea ce privesc toate aspectele legate de estetica sanilor pacientei. Se vor discuta metodele chirurgicale indicate, specifice fiecarei paciente in parte, tehnica chirurgicala, marimea si forma ulterioara a sanilor. De asemenea vor fi discutate riscurile si complicatiile posibile, precum si impactul emotional pe care aceasta modificare in estetica sanilor o poate avea. Pacienta va putea la sfarsitul consultatiei sa aiba o viziune clara in ceea ce priveste starea actuala, doleantele, posibilitatile actuale chirurgicale in ceea ce priveste atingerea obiectivelor si impreuna cu medicul estetician vor hotara daca este o candidata optima pentru operatia de augmentare mamara cu implanturi, precum si marimea si forma ulterioara a sanilor.
Inainte de interventia chirurgicala
Medicul va recomanda efectuarea unui set de analize medicale de sange (uzuale si specifice fiecarui caz in parte), efectuarea unor investigatii imagistice (mamografie, radiografie toracica), consult preanestezic si eventuale investigatii paraclinice suplimentare daca este necesar. Se vor intrerupe inainte de operatie administrarea unor medicamente sau substante care influenteaza coagularea sangelui. Se va reevalua starea generala si locala a pacientei, obiectivele, tipul de implant, tehnica utilizata si se va semna consimtamantul informat al pacientei.
Interventia chirurgicala de augmentare mamara cu implant
Operatia se realizeaza in anestezie generala, medicul anestezist fiind cel care asigura anestezia si monitorizarea pacientei in timpul interventiei chirurgicale. Principalele aborduri (incizii) sunt submamar, areolar (in jurul areolei) sau axilar. Se va creea un spatiu – “buzunar” in care ulterior va fi introdus implantul. Acest buzunar poate diferi in functie de tehnica aleasa si discutata cu pacienta : subglandular, prepectoral subfascial, submuscular sau ‘dual-pane’(partial submuscular si partial subglandular) in functie de caracteristicile individuale ale pacientei si de obiectivele propuse. Se introduce implantul mamar, iar incizia se inchide cu fire resorbabile care nu necesita indepartarea lor. In anumite cazuri se indica drenajul fiecarui san cu tuburi de dren care sunt suprimate prima sau a doua zi postoperator. Durata interventiei chirurgicale este in medie de doua ore aceasta putandu-se prelungi in cazuri mai complexe sau daca se efectueaza proceduri suplimentare de ridicare a sanilor.
Dupa interventia chirurgicala de augmentare mamara cu implant
Pacienta poate resimti o senzatie de tensiune la nivelul sanilor precum si o stare de oboseala postoperatorie care se atenueaza dupa prima zi postoperator. Medicul va prescrie medicamente care vor reda confortul si vor reduce senzatia de tensiune de la nivelul acestora. Pacienta va purta timp de sase saptamani postoperator o bustiera medicala speciala pentru interventia de augmentare mamara. Medicul va recomanda activitatile fizice care in prima saptamana vor fi mai restranse, cu evitarea efortului fizic intens, ridicarea sau impingerea de obiecte grele, ulterior activitatile vor fi reluate treptat conform indicatiilor medicului. Medicul va indruma in ceea ce priveste ingijirea locala si generala.
Mai multe informatii legate de operatie si recomandari postoperatorii veti primi in timpul consultatiei cu domnul Dr. Filip Claudiu.