image

Blefaroplastia - chirurgia estetica a pleoapelor

Chirurgia cosmetica a pleoapelor numita de asemenea blefaroplastia sau rejuvenarea pleoapelor este o interventie chirurgicala care imbunatateste aparenta pleoapelor superioare, pleoapelor inferioare sau amandorura. Pentru pacientul cu indicatie potrivita aceasta interventie ii va rejuvena aparenta si va reda un look mai odihnit si mai activ.

Daca prezentati urmatoarele semne de imbatranire o interventie de blefaroplastie poate fi potrivita pentru dumneavoastra:

  • Exces de piele care determina cute(riduri) sau disturba conturul natural al pleoapei superioare. In anumite circumstante acest lucru poate determina reducerea campului visual
  • Hernierea pungilor de grasime care par asemenea unor pungi la nivelul pleoapelor superioare
  • Pungi la nivelul pleoapelor inferioare
  • Exces de piele si riduri in jurul pleoapelor si in jurul ochilor

Tehnica

Aspectele tehnice ale blefaroplastiei superioare constau in excizia unui exces de piele si musculatura. Ocazional o mica parte din excesul de grasime poate fi necesara a fi excizata din partea interna a pleoapelor.

Evaluarea si planingul preoperator sunt deosebit de importante pentru un rezultat foarte bun. Pleoapa superioara este influentata foarte mult de pozitia si forma sprancenelor. La anumiti pacienti sprancenele reprezinta problema principala aceasta avand consecinte asupra pleoapelor superioare.

Balanta dintre aceste doua subunitati cosmetice poate duce la o aparenta mai proaspata, rejuvenata. La fel cum aparenta pleoapei superioare este influentata de pozitia sprancenelor, pleapele inferioare sunt influentate de obraji.

Exista mai multe tipuri de abord pentru blefaroplastia inferioara care au ca scop rejuvenarea pleoapei inferioare.

Blefaroplastia superioara si inferioara pot fi combinate si cu alte proceduri cosmetice la nivelul fetei: nechirurgicale(acid hialuronic, toxina botulinica etc) sau chirurgicale(lifting sprancene, facelift, etc) pentru a rejuvena intreaga fata.

Recuperarea

Inciziile sunt bine ascunse in pliurile pielii de la nivelul pleoapei superioare si inferioare. Firele de sutura sunt suprimate la o saptamana postoperator. Datorita faptului ca pielea de la nivelul pleoapelor este extrem de fina edemul si tumefierea pot persista uneori chiar mai mult de trei saptamani.

Intoarcerea la munca este posibila dupa 7-10 zile.

Riscuri si complicatii

Blefaroplastia la fel ca si oricare interventie chirurgicala moderna este in general sigura, dar poate prezenta totusi un potential de riscuri si complicatii. In timpul consultatiei va vor fi prezentate riscurile si complicatiile posibile ale interventiei de blefaroplastie precum:

  • Disconfort si durere
  • Tumefiere si edem ce poate aparea in jurul ochilor
  • Cicatricile la nivelul inciziilor
  • Asimetrie
  • Leziuni ale complexului lacrimal
  • Ectropion

Unele complicatii pot necesita inerventii chirurgicale aditionale. Aceste riscuri sunt minimizate prin alegerea unui chirurg care prezinta cunostintele si calificarea necesara pentru a performa interventia de blefaroplastie.

Mai multe informatii legate de operatie si recomandari postoperatorii veti primi in timpul consultatiei cu domnul Dr. Filip Claudiu.

Despre Dr. Claudiu Filip

Medic specialist in chirurgie plastica, estetica si microchirurgie reconstructiva ce a studiat si practicat in Franta, Martinique, reintors apoi in tara unde isi continua si in prezent activitatea.

Citeste mai mult ...
image

Chirurgia sanului

Interventii chirugicale efectuate cu o deosebita atentie asupra formei si functiei sanului.

image

Chirurgia fetei

Printre tipurile de interventii efectuate la fata se numara rinoplastia, otoplastia si blefaroplastia.

image

Chirurgia abdomenului

Procedurile efectuate vor face abdomenul mai ferm, mai plat si mai frumos din punct de vedere estetic.

image

Proceduri cosmetice

Tehnici non-chirurgicale de prevenire a imbatranirii cu ajutorul unor materiale injectabile.